بررسی فنی آفرود, مطالب آموزشی

آشنایی با دنده کمک ماشین های نیسان پیکاب

آشنایی با دنده کمک ماشین های نیسان پیکاب

دنده کمک ماشین های پیکاپ، نحوه ی استفاده صحیح و به جا از این دنده کمک بسیار زیادی در سلامت نگه داشتن خودرو میکند.اینکه بدانیم کجاوچگونه از این دنده استفاده کنیم میتواندکمک شایانی در طول عمرخودروی ماداشته باشد، در این مقاله به طور مختصر به این موضوع پرداخته ایم.

 

انواع دنده کمک ماشین های پیکاپ

دنده کمک ماشین های پیکاب چهار حالت دارد ، حالت2H  ، حالت4H  ، حالت N و حالت 4L

 

 حالت 2H  :

در این حالت دو چرخ عقب کار میکند، که شما مجاز هستید با سرعت دلخواه رانندگی کنید و مشکلی پیش نخواهد آمد. این حالت برای رانندگی در جاده های آسفالت معمولی مورد استفاده قرار میگیرد.

 

حالت 4H  :

در این حالت ماشین به حالت چهار چرخ سبک در می آید. شما میتوانید در حال حرکت این دنده کمک ماشین را جا بزنید و تا سرعت 85 کومتر بر ساعت میتوانید رانندگی کنید. ولی بیشتر از این سرعت به کمک ماشین آسیب وارد میکند. در جاده های خاکی ، یا جاده هایی که لغزندگی دارند و یا در هنگام بارندگی از این دهنده استفاده میشود. در شیب های طولانی از این دنده سعی کنید استفاده کنید زیرا باعث میشود که از دیفرانسیل عقب کمتر فشار می آید و عمر لاستیک های عقب  بیشتر میشود.

 

حالت N:

N مخفف کلمه neutral به معنای خلاص میباشد. در این حالت دنده کمک ماشین خلاص است یعنی وقتی دنده کمک ماشین روی این حالت باشد، دنده ماشین رو که جا بزنید ماشین هیچ حرکتی نمیکند. در این حالت ارتباط کلی گیربکس با گاردانها قطع میشود، چند سال پیش وینچ هایی وجود داشت (وینچ مکانیکی)که این وینچ ها مستقیم با گاردن  وصل میشد. به کمک ،و باعث میشد که روی این N با همین دنده وینچ به حرکت می آمد که دیگر الان وینچ ها برقی شدند و این عمل بی فایده است.

 

حالت 4L:

Lمخفف کلمه Low  (پایین)به معنای دنده سنگین  است در این حالت ماشین به حالت چهار چرخ سنگین در می آید.(دو دیفرانسیل فعال) که برای استفاده از این حالت باید حتما ماشین ایست کامل کند و بعد از آن دنده را جا زد و حداکثر سرعت در این حالت 45 کیلومتر بر ساعت می باشد.

بیشتر از این سرعت  کمک های خودرو دچار مشکل جدی خواهد شد، از این حالت برای گذر کردن از موانع سخت استفاده میشود ، Full Time 4 Wheel Drive در این حالت سرعت به حداقل و قدرت به حداکثر خود میرسد،درکویر معمولا دنده کمک ماشین را به حالت در می آورند.

سعی کنید دراین حالت به هیچ وجه به گیربکس تقه نزنیدباعث آسیب جدی به چهارشاخه وگیربکس میشود، وقتی دندکمک ماشین را در این حالت قرار می دهیدتا جایی که امکان دارداز گرفتن کلاج بی مورد خودداری کنید.

"<yoastmark

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *