اقتصاد کلان

رویترز:افزایش صادرات نفت ایران،چین خریدار اصلی

آیا چین منجی نفت ایران میشود؟

به گزارش خبرگذاری رویترز،به گفته کارشناسان و شرکت های حمل نفت، تولید و صادرات نفت ایران علارغم تحریم های آمریکا افزایش یافته است. و چین خریدار اصلی است.
تحلیلگران گفتند که صادرات بیشتر نتیجه موفقیت ایران در دور زدن تحریم های ایالات متحده و صلاحدید واشنگتن در اجرای تحریم هاست زیرا این دو کشور به دنبال روابط بهتر هستند.
ایالات متحده از زمانی که دونالد ترامپ از توافق هسته ای سال 2015 در سال 2018 خارج شد و تحریم هایی را با هدف محدود کردن درآمدهای دولت ایران اعمال کرد، به دنبال محدود کردن صادرات نفت ایران است. اما به گفته ردیاب های صنعت نفت، صادرات در دوره ریاست جمهوری جو بایدن افزایش یافته است و چین یکی از خریداران اصلی آن است.
ایالات متحده در حال مذاکره با ایران بر سر توافق بالقوه ای است که در آن پنج شهروند آمریکایی توسط ایران آزاد می شوند و 6 میلیارد دلار سرمایه ایران در کره جنوبی آزاد میشود.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید از ارائه جدول زمانی در مورد این توافق خودداری کرد.
با نزدیک شدن به انتخابات نوامبر 2024، قیمت بالای نفت یک خطر سیاسی برای بایدن است. و عرضه بیشتر در بازار جهانی می تواند قیمت ها را پایین نگه دارد.
سهم پول از نقدینگی رکورد زد!

“توقف ایران سخت است”

به گفته تحلیلگران، ایران برای سال‌ها از تحریم‌های نفتی از طریق اقداماتی مانند انتقال کشتی به کشتی و “جعل” – یا دستکاری فرستنده‌های GPS به گونه‌ای که کشتی‌ها در موقعیت‌های مختلف ظاهر شوند – استفاده کرده و این کشور رفته رفته در دورزدن تحریم ها ماهر تر میشود.
بن کیهیل، تحلیلگر مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی، گفت که ایران تخفیف‌های زیادی برای محموله‌های نفتی خود به چین داده است، چیزی که به تشویق خریداران برای افزایش خرید کمک کرده.
او گفت: “تعجبی نیست – اگر نفت خود را تخفیف دهید که تقاضا برای آن را افزایش می دهد. من همچنین فکر می کنم که متوقف کردن این تجارت سخت است.”
به گفته تحلیلگران و داده های کشتیرانی، نفت ایران به سوریه و ونزوئلا نیز منتقل می شود.
بر اساس آمار سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که ایران یکی از اعضای آن است، نرخ تولید 3.15 میلیون بشکه در روز بالاترین رقم برای ایران از سال 2018 خواهد بود.
آمار رسمی برای صادرات ایران وجود ندارد. شرکت های ردیابی نفتکش ها از داده های ماهواره ها و بارگیری بندرها برای نظارت بر جریان ها استفاده می کنند.
ایران گفته است که انتظار دارد در کوتاه مدت عرضه بیشتری داشته باشد. رسانه های دولتی به نقل از وزیر نفت ایران اعلام کردند که تولید نفت خام تا پایان سپتامبر به 3.4 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
رشد ایران در حالی اتفاق می‌افتد که اوپک پلاس، شامل اوپک، روسیه و سایرین، تولید خود را برای حمایت از بازار نفت کاهش می‌دهند.
انتهای پیام/

رویترز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *